Over Carina

... en over Bezemer Organizing

Ik ben Carina

Genieten van het alledaagse. Dat vind ik het fijnst. Samen zijn met mijn gezin of met vrienden, maar ook alleen thuis met een boek, een muziekje en iets lekkers. Heerlijk.

 

Geloof is wezenlijk in mijn leven en ik ben actief binnen onze kerk. Ik kan ook erg genieten van muziek en in mijn vrije tijd speel ik klarinet in een Harmonieorkest. Ik ben lid van een Engelse leesclub en houd van wandelen, uit eten gaan en mooie dingen ontdekken in musea of plaatsen in de buurt. Als gezin hebben we zorg voor het milieu en sinds een aantal jaren ben ik vegetariër.

 

Samen met mijn man heb ik drie kinderen in de leeftijd van 17 tot 26 jaar, De jongste woont nog thuis. Onze (enige) zoon heeft autisme en een verstandelijke beperking en woont in een instelling. Wij zijn bewindvoerder en mentor van hem. 

 

Ik realiseer me dat iedereen in een situatie van stress en wanorde kan komen. Ook ikzelf. Dus zet je schaamte opzij, want geen situatie is hopeloos en je kunt meer aan dan je nu denkt!

 

Waarom doe ik wat ik doe?

Toen ik in 2013 begon als gecertificeerd Schuldhulpmaatje was ik al heel snel onder de indruk van het effect van het ordenen van papieren. Het gaf inzicht, duidelijkheid en daardoor rust, ondanks dat de schulden er nog steeds waren. Daarnaast was het hebben van een maatje ontzettend helpend om actie te ondernemen of spannende dingen aan te gaan. Ik wist toen dat ik iets heel belangrijks had ‘ontdekt’ en daarmee verder wilde. Deze praktische hulp bracht echt perspectief!

Toen ik hoorde dat deze manier van werken al bestond en zelfs een vak was, wilde ik dat leren. In 2014 heb ik de training tot Professional Organizer gevolgd bij Anne-Lies van Overbeek (overl. 2017), een van de eerste Professional Organizers in Nederland.

 

In juni 2015 ben ik begonnen als Professional Organizer voor de thuissituatie en sinds die tijd heb ik, met veel plezier, al heel wat mensen geholpen bij het ordenen van hun woning of administratie. Ik ben relatief vaak betrokken bij mensen met een extra zorgvraag (in het gezin), door vermoeidheid of overbelasting. 

 

In november van 2018 heb ik de post-HBO opleiding tot Senior Professional Organizer afgerond bij de School voor Organizing. Daarnaast volg ik regelmatig studiedagen over mijn vak. Ook doe ik aan intervisie met collega-organizers uit Zuid-Holland en ben ik lid van het vrouwennetwerk Vrouw en Busyness Groene Hart

 

De rode draad in mijn werk is altijd geweest dat ik graag ingewikkelde dingen eenvoudiger maak en naast mensen wil staan om hen te ondersteunen weer op volle kracht te kunnen leven. Meer informatie vind je ook op LinkedIn.

 

 

Lees en print ook mijn folder.

Share
Share