Een opgeruimd huis

Een opgeruimd en gezellig huis?

Alle spullen op een vaste plek?

Ontspannen en tot rust komen?

 

Thuis is de plek waar je op je gemak bent en waar je moet opladen na de dingen van alle dag. Tenminste, dat is de bedoeling! Is jouw huis een bron van stress, omdat je steeds dingen kwijt bent? Kun je niet echt schoonmaken, omdat het vol ligt? Ben je niet zo graag meer thuis en durf je al helemaal geen mensen meer uit te nodigen? 

 

Nooit klaar

Als je druk bent en veel aan je hoofd hebt moet je constant keuzes maken. Wat is belangrijk en wat niet? En als je eerlijk bent is niet alleen vergaderen of bellen belangrijk, maar ook opruimen en schoonmaken op zijn tijd. Kijk maar wat er met je gebeurt als je het niet doet! Wat is het vervelend als je nooit op de bank kunt zitten met een goed gevoel, omdat er ‘nog zoveel moet’.

 

Schaamte

Ik kan me best voorstellen dat je er tegenop ziet om te starten. Waar moet je beginnen? Schaam je je?

Ik begrijp dat wat zo wil je niet dat anderen je zien. Toch hoef je je bij mij niet te schamen. Ik weet dat je niet de enige bent. En als je met mij in zee gaat kan je huis er binnen een paar dagen of weken al anders uitzien en krijg je waarschijnlijk zin om nog veel meer op te schonen. Mijn ervaring is dat als je eenmaal start je steeds weer nieuwe dingen ziet die nog geordend kunnen worden, zoals je garderobe, je keuken of je voorraadkast. Belangrijk is wel dat je zelf wilt aanpakken. Het wordt hard werken.

 

Samen gaan we ervoor!

Ik houd het graag eenvoudig: we gaan inventariseren wat je tegenkomt en dan samen aan het werk. Alle spullen gaan door je handen en jij bepaalt wat je er mee wilt: bewaren, weggeven of weggooien. Jij blijft de baas over je spullen. Ik laat dus geen lijst met tips achter, maar ik ga samen met jou kast voor kast en ruimte voor ruimte door om de spullen die je wilt bewaren een goede plek te geven.

  • Misschien heb je niet teveel spullen, maar is het niet handig opgeborgen. Dan kijk ik samen met jou waar het mis gaat en wat zou kunnen helpen.
  • Misschien heb je een prachtige keuken, maar is de indeling niet handig of maak je zoveel vies dat je altijd afwas hebt.
  • Heb je veel gereedschap, maar ligt alles door elkaar. Dan gebruik je het niet en heb je er geen plezier van.
  • En heb je wel teveel spullen, dan ontkom je er niet aan om dingen af te voeren naar de Kringloop, Marktplaats of afvalstation. Want spullen van links naar rechts verplaatsen terwijl er geen ruimte is, heeft geen zin.

 

Volhouden

Ik wil je proberen vol te laten houden, ook als je het even niet meer ziet zitten. Je gaat keuzes maken en krijgt weer helder wat echt belangrijk voor je is. Hierdoor krijgt je overzicht over wat je hebt, waar het ligt en of je het echt nodig hebt. Je huis wordt dan een prettige plek waar jij en anderen graag zijn. Het komt je relatie en vriendschappen ten goede.

Lees ook mijn blog Start to run. Misschien heb je iemand van buiten nodig. Dat hebben we allemaal op zijn tijd.

Share
Share