Wanneer schakel je een organizer in?

Wanneer schakel je een organizer in?

girl-791389Volgens mij denken veel mensen dat iemand moet omkomen in de troep voordat een organizer in beeld komt. Een organizer is voor ‘erge gevallen’. Maar dat is natuurlijk niet zo. Iedereen die een gebrek aan overzicht ervaart in huishouding of werk en daar last van heeft kan een organizer inschakelen.

Al vaak hoorde ik over ‘kennissen’ die mogelijk wel iets aan mij zouden kunnen hebben. Dat zeg je niet snel over jezelf. Blijkbaar is het gênant om toe te geven dat organiseren niet je sterkste kant is en dat je daar hulp bij nodig hebt. Of dat het door omstandigheden niet lukt. Want iedereen heeft een huishouding en zo moeilijk kan dat toch niet zijn? Nou, voor sommige mensen of in sommige situaties is dat wel moeilijk. En als het thuis niet lekker draait, heeft dat effect op je, ook op je werk. Eigenlijk op je hele welbevinden.

Kom je niet toe aan de was of strijken? Dan levert dat problemen op als je er representatief uit moet zien (en wie hoeft dat niet?). Heb je het altijd druk, dan is de kans groot dat je hoofd omloopt en je langzaam uitgeput raakt. Kom je niet toe aan schoonmaken, dan wordt het een vieze boel. Laat je de post maar liggen, dan mis je informatie of krijg je betalingsachterstanden. Ben je nog graag thuis of ga je liever op pad? Nodig je nog bezoek uit?

Dit gaat over jouw leven en hoe jij je daarin functioneert. En weet je, als het bovenstaande op jou slaat, verdien je beter. Vraag hulp, besteed werk uit, kom zo mogelijk op voor jezelf. Met overleg tussen gezinsleden, duidelijke taken en afspraken en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen kun je heel veel aan. Ben je alleen? Dan geldt hetzelfde, maar maak je de afspraken met jezelf. Praat er echter ook over met anderen. Dan kunnen zij je ondersteunen. Omstanders zien vaak wel dat er iets aan de hand is, maar durven geen hulp aan te bieden uit angst je te beledigen.

Kom je er ondanks alles niet uit en heb je al zo vaak tips en trics opgevolgd? Wil je het anders, maar komt het er niet van? Dan is het misschien tijd voor een professional organizer. Om samen te kijken naar jouw situatie, naar de pijnpunten, naar de oorzaken en hoe het kan worden aangepakt. Niet voor even, maar voorgoed. Praktisch en eenvoudig. Wat zou voor jou een ideale situatie kunnen zijn? Durf te dromen. Ik zeg niet dat het makkelijk is, maar wel dat je er beter van wordt.

Wil je dit delen met vrienden? Dat stel ik op prijs.

Share
Geen Reacties

Schrijf een Reactie

Share