Handige adressen

Soms werk ik samen met anderen of verwijs ik door. Mocht jij een gouden tip hebben of zou je hier genoemd willen worden? Meld het me. 

 

Klussen

Stichting Present: voor hulp van een groepje vrijwilligers voor één dag(deel). Aanmelding moet door een organisatie of hulpverlener worden gedaan.

Voor kleine klusjes kun je je aanmelden bij Burennetwerk in Gouda. Dit is bedoeld voor mensen die geen bedrijf kunnen betalen. Het werk wordt uitgevoerd door vrijwilligers. De materiaalkosten betaal je zelf.

Ik heb ook gewerkt met Ton Snoei, www.snoei.net, 06-12602314. Hij is een handige klusser, bouwt app’s en weet vooral veel van computers. Sinds enige tijd gebruik ik ook zijn factureer-app ZZPfact.

 

Woningstyling

Wil je je huis verkopen en is het opgeruimd, maar nog niet mooi genoeg voor de foto’s? Je kunt een woningstylist inschakelen als je hulp nodig hebt bij het stylen voor een snelle verkoop.

Soms kan dit ook via de verkoopmakelaar.

Voor de verbouwing van ons huis hebben wij gebruik gemaakt van Ingrid Verbrugh, interieurarchitect. Zij heeft ons vooral op ideeën gebracht en meegedacht bij het kiezen van materialen en kleuren.

 

Ontruiming

Eerder heb ik contact gelegd met Jona Fontein, van Fontein Ontruimingen in Leiden. Zij ontruimen, verhuizen en halen bijvoorbeeld de vloerbedekking uit je huis. Ze verkopen waardevolle spullen voor je en kunnen ook evt. een koper vinden voor je speciale spullen. Ze leveren je huis bezemschoon op.

 

Verkoop en weggeven van spullen

Lp’s, singles en cd’s: Een cliënt van mij heeft goede ervaringen opgedaan met Jitse Ouweneel van Rock Maniac uit Gouda. Haar lp’s en cd’s zijn bij haar thuis opgehaald en betaald.

Boeken voor het goede doel: In Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht kun je boeken inleveren en een ander boek meenemen of boeken inleveren voor de verkoop. Met het opgehaalde geld worden doelen gesteund die te maken hebben met dierenwelzijn. Zie de website www.boekenvoordierenwelzijn.nl.

Studieboeken kunt je te koop aanbieden via Bol.com of boekwinkeltjes.nl, maar ook via studieboekenverkopen.com.

Op de website http://inzameldoelen.nl/ vind je allerlei mogelijkheden om je spullen in te leveren of te doneren.

Uiteraard kun je ook altijd terecht bij de Kringloopwinkel in je eigen omgeving om spullen te brengen. Hiervoor ontvang je geen geld, maar je bent wel van alles af.

(ik zou het fijn vinden om nog meer adressen te kunnen toevoegen, dus ik hoor graag tips)

 

Ergotherapeut

Onlangs maakte ik kennis met een ergotherapeut uit Gouda die mij goede ideeën aan de hand deed. Het gebeurt wel eens dat ik bij mensen kom die slecht ter been zijn, slechter gaan zien of door een spieraandoening minder mobiel zijn dan voorheen. Ergotherapeut Irmgard Odijk kan met kleine aanpassingen of tips grote verbeteringen teweeg brengen. De ergotherapeut wordt vergoed uit de basisverzekering.

 

Opslag

Inbox Storage, is een bedrijf dat in meerdere steden zit, waaronder in Gouda. Je kunt (ook heel kleine) opslagruimte huren, voor kortere of langere tijd en middels een app houd je controle over je spullen.

Nu ben ik eigenlijk geen voorstander van opslag, omdat dat vaak leidt tot uitstel of afstel van opruimen. Toch kan het in sommige gevallen een tussenstap zijn die je wat meer tijd geeft en ook helpt om dingen definitief weg te doen.

 

Belastingen of (PGB-)administratie

Soms kom ik bij mensen waarbij ik de administratie kan ordenen, maar ik ben geen financieel deskundige en verwijs voor het doen van belastingaangiftes of het bijhouden van de administratie graag door naar Elly Drion, 3Online, uit Gouda.

 

Schulden

Heb je af en toe schulden en kom je daar nog wel uit, dan kun je iets hebben aan de site van het NIBUD

Worden je schulden te groot om zelf op te lossen dan kun je voor hulp terecht bij vrijwilligers van Schuldhulpmaatje. Ook kun je de gemeente vragen om hulp. Deze hulp is gratis.

Uiteraard zijn er ook bewindvoerders, budgetcoaches of budgetbeheerders. Zij kunnen je dingen uit handen nemen, waardoor jij aandacht voor andere dingen hebt. Deze hulp is meestal niet gratis, maar het kan je veel opleveren. Ik heb goede ervaringen met Van Geel Bewindvoering en Folant Bewindvoering.

Deze lijst is nog lang niet compleet en ik hoop hem aan te vullen met interessante namen en adressen.

Share
Share